Referer: rockfashion.se Hot och spam mot Tammy Bergström är inte ok! - rockfashion.se
November
5

Hot och spam mot Tammy Bergström är inte ok!

Måndag 5 November 2012
Tags: Tammy Bergström, fotograf, svenska flaggan, Bildombudsmannen, hot, lögner

Just nu pågår en diskussion på fotosidan.se, där Tammy Bergström deltar. En diskussion där Tammy känner sig hårt utsatt och jag vill i detta inlägg förtydliga i en mycket viktig fråga. Vi tar å det starkaste avstånd från kommentarer och dylikt som avser måla upp en negativ bild av Tammy Bergström.

En fotografs kamp för rätten till att få betalt

För att göra det hela så enkelt som möjligt ska vi skilja på sak och person. [EDIT: Vi skriver detta efter att vi blivit ombedda att förtydliga just detta. Vi har dock inte hittat något som tyder på att här skulle finnas annat än saklig diskussion kring det som anses vara problemet. Vi ser konstruktiva länkar och kommentarer, utan hot och kränkning. Skulle någon hitta innehåll som av någon anledning kan anses vara hot eller kränkning, vänligen kontakta oss]

Tammy Bergström är en fotograf som kämpar för sin rätt att få betalt. Detta har hon utan någon som helst tvekan all rätt att göra. Personen i detta är Tammy Bergström och hon ska inte hotas eller på annat vis utsättas för obehagligheter som baseras på åsikter människor har kring hur sakfrågan i detta ser ut.

Sakfrågan rör skyhöga fakturor, avsaknad av att se till lagens tydliga instruktioner om att uppkommen skada för en bild exempelvis är en avgörande faktor när rimlig ersättning ska beräknas.

Till sakfrågan hör också frågan om vilka mål man väljer att driva vidare och på vilka grunder. I sakfrågan likställs (från Bildombudsmannens sida, ej Tammys) Utrikesdepartementet med en liten, privat blogg.

Är Tammy ett monster för att ett aktiebolag söker störtsa möjliga vinst? Nej. Skilj på sak och person!

I många publikationer (ex .SEs pdf om yttrandefrihet på nätet ) beskrivs också hur lagar inte kan appliceras genom att man läser innantill hur som helst, utan att man också måste se till hur omständigheterna. Exempelvis beskriver just denna publikation hur en lag som skulle innebära att majoiriteten av befolkningen bryter mot lagen, i realitet ej kan appliceras på verklighet. Något som torde vara fallet i frågan om upphovsrätt, eftersom alla sägs göra fel och bryta mot den.

Vidare är det i sak så att förlikning tyvärr innebär att rättsväsendet aldrig säger sitt i frågan. Detta medför att många fall kan komma att avgöras framöver, genom förlikning, med påföljden att det egentligen aldrig blir så att samhällets instanser för att avgöra vad som faktiskt är rimligt i dessa frågor säger sitt. Häri finns alltså en enorm fara. Tingsrätten gör väldigt klart att en förlikning inte innebär att rätten tar ställning i frågan om rimlighet , utan enbart söker hjälpa två parter att komma överens. Därför kommer aldrig den prejudicerande domen, som det talas så mycket om.

Detta hoppas jag ska klargöra att vi ser på detta i sak, inte person. Vi ser inte på dilemmat kring vad som hänt med hat eller andra negativa känslor, mot någon. Vi anser att problematiken i detta behöver lyftas.

Men med anledning av att Tammy Bergström på fotosidan.se belyser att hon utsätts för spam och hot i sin blogg, så vill vi tydliggöra att vi å det starkaste tar avstånd från allt som rör sådant beteende.

Vi har i vissa fall påtalat felaktigheter där vi ser dem, i kommentarer och dylikt, men vi har inte möjlighet att råda över var och ens eget ansvar för sina uttalanden. Däremot kan vi tydligt visa vårt ställningstagande och hoppas att fler håller med oss.

[EDIT: Observera att vi efter genomgång av majoriteten av kommentarer och länkar ej hittat något som tyder på att kritiken som riktas mot oss stämmer. Låt oss fortsätta en konstruktiv diskussion för att finna en lösning! Låt oss påminna om Vad är målet? ]


Kommentera på Facebook

Kommentera på Facebook och dela med dina vänner!
Rockfashion.se policy för kommentarer

Regler för kommentarer

Regler för kommentarer är enkla. Vi står för det vi säger, använder sunt förnuft, undviker kränkning och vi håller oss naturligtvis på rätt sida av lagen. Om Rockfashion finner att dessa enkla förhållningsregler ej följs kommer inlägg att tas bort. I grova fall kan användare stoppas från att kunna kommentera.

Rockfashion.se är ej ansvarig för vad individer väljer att säga i kommentarer, då kommentarer kräver inloggning och därmed faller under personligt ansvar.


Visa fler inlägg
Donera till Rockfashion.se och hjälp oss finnas kvar! Donera med PayPal
Stort tack alla!

Vi har nu fått in 4 260 kr till vår insamling och kan därmed konstatera att vi nu kan betala in de 4 000 som vi förlikats kring att betala.

Vi vill tacka alla fantastiska människor som deltagit i att sprida vår historia och samla in via vårt donationskonto på PayPal. Ni är helt fantastiska!

Vi har just nu ett överskott på 260 kronor och som tidigare sagt ska överskott gå till andra i motsvarande situation. Vill du fylla på med en gåva trots att vårt första mål är uppnått så jobbar vi just nu på att hitta ett sätt att ta reda på vilka fler som hamnat i denna situation. Har ni information om fler liknande fall, vänligen kontakta oss !


Tack för ditt stöd!

Läs gärna historien kring Bildombudsmannen och svenska flaggan , där vi berättar hela historien, från faktura till Tingsrätt och förlikning.

Eventuellt överskott redovisas och går oavkortat till att hjälpa andra i motsvarande situation.

Aktuellt saldo 2012-11-05 23:59:
4 260 kr
Intäkter genom donation klassas som gåva och beskattas inte.
Jag är Guldpirat!
Svenska flaggan gratis 81 miljarder på 5 timmar...
På 5 timmar och 24 minuter kan varje svensk ha gjort sig ...
Upphovsrätt blir upphovsfel Upphovsrätt blir upphovs...
Upphovsrätt är krångligt och har nu även visat sig ha ...
Sakligt, artigt och korrekt Sakligt, artigt och korre...
Igår publicerade vi ett inlägg efter önskemål från en...
Bildombudsmannens faktura till 300 webbplatser Bildombudsmannens faktura...
Helgen har gått och vi går förundrat igenom alla svar, ...
Följ oss på Facebook!
Följ oss på Google+

Rockfashion Spotify Collection
Rock collections
Rockfashion:RELOADED Spotify Rockfashion Vol 8 Spotify Rockfashion Vol 7 Spotify Rockfashion 11-11-11 Spotify Rockfashion Vol 6 Spotify Rockfashion Vol 5 Spotify Rockfashion Vol 4 Spotify Rockfashion Vol 3 Spotify Rockfashion Vol 2 Spotify Rockfashion Vol 1 Spotify new

Fler inlägg

Iron Maiden Iron Maiden till Malmö 2...
Iron Maiden är utan tvekan en favorit som fortfarande h�...
Svenska flaggan gratis 81 miljarder på 5 timmar...
På 5 timmar och 24 minuter kan varje svensk ha gjort sig...
Upphovsrätt blir upphovsfel Upphovsrätt blir upphovs...
Upphovsrätt är krångligt och har nu även visat sig ha...
Sakligt, artigt och korrekt Sakligt, artigt och korre...
Igår publicerade vi ett inlägg efter önskemål från e...Glamaholic.se - Hårprodukter på nätet