Referer: rockfashion.se Varför rösta på Piratpartiet? - rockfashion.se
November
6
Tis

Varför rösta på Piratpartiet?

Tisdag 6 November 2012
Tags: Piratpartiet, val, rösta, integritet, upphovsrätt, politik, svpol

Varför rösta på Piratpartiet?

Idag blev vi Guldpirater och orsaken är mycket enkel. Piratpartiet är inte felfritt, vi delar inte alla partiets värderingar och är inte ens ense med partiet i alla partiets kärnfrågor. Men, Piratpartiet är det parti som bäst matchar vad våra åsikter i många frågor. Dessutom har Piratpartiet visat att de stöttar sina medlemmar, oberoende av att man öppet deklarerar att man tar avstånd från vissa av partiets kärnfrågor. Objektivt. Starkt. Det här partiet har ryggrad!

Piratpartiet - partiet med ryggrad!


Det kanske allra främsta skälet till att rösta på Piratpartiet är att det partiet säger sig stå för och lova, är också det de gör. Här är det inte bara snack, utan Piratpartiet driver Sveriges politiska verkstad med full kraft och en övertygelse sällan skådad.

Jag målades nyligen ut i Tingsrätten som "skurk" och "uppenbart skyldig" i ett mål rörande upphovsrätt. Bevisen finns skrivna svart på vitt och jag funderar starkt på att offentliggöra dem. Dessa bevis påtalar hur jag, Joachim Persson, sympatiserar med Piratpartiet och hur detta uppenbart visar att jag är emot upphovsrätt och att jag därmed bör anses fullt medveten och skyldig till brott mot upphovsrättslagarna. Ja, allt handlar om det du kanske läst om här på rockfashion.se - Bildombudsmannen och svenska flaggan .

Piratpartiet reagerade direkt (inte säker på att den i Piratpartiet som initialt delade detta vill skylta med det, men vill du det så säg gärna till!). Man spred informationen om hur en (ja, EN) partimedlem utsatts för att svartmålaspå grund av politiska engagemang och sympatier och hur detta använts för att påtala en uppenbar skuld och medvetenhet.

Det kanske mest intressanta i sammanhanget: Jag är INTE för fildelning. Tvärt om så har jag öppet deklarerat att jag är EMOT fildelning. Information som Bildombudsmannen valde att bortse ifrån och istället se sin chans att få mig att framstå som uppenbart skyldig.

Varför rösta för Piratpartiet? Enkelt. Partiet står upp för sina medlemmar och viker aldrig. Inte ens när din åsikt avviker från en av partiets kärnfrågor.

Piratpartiet och integritet

Piratpartiet och Miljöpartiet är de enda som riktigt tycks förstå och utifrån sin insikt agera i integritetsfrågor på riktigt. De arbetar stenhårt i Europaparlamentet och lokalt i Sverige, för att påverka samhället till att börja ta hänsyn till vår integritet. Som bilden högst upp säger så funderar man ibland på att bli totalt anonym. Men jag vill inte. Jag vill stå för mina åsikter, vara öppen med dem. Men jag vill samtidigt inte vara under lupp 24 timmar om dygnet, för alla är vi beklämmande fula under lupp. Hur goda och ärliga vi än är.

Så nästa goda orsak till att rösta på Piratpartiet är följande:
Piratpartiet arbetar för att jag ska kunna stå för den jag är och de åsikter jag har, utan att behandlas som misstänkt dygnet runt.

Är ditt svar "Jag har inget att dölja?". I så fall är det dags att tänka en gång till, för du är förmodligen inte helt fläckfri du heller, när man granskar dig i detalj. Jag vet att jag inte är så god och felfri som jag gärna vill tro. Anna Troberg har belyst detta mycket väl !

Full transparens i Piratpartiet

Men Piratpartiet är inte rädda för att vara fula under lupp. De står för sina åsikter kring fildelning, upphovsrätt, integritet och annat och de räds inte argumentera för sina åsikter. De räds heller inte för att synas och granskas in i minsta detalj. Visste du t ex att du som partimedlem har tillgång till att kunna se partiets ekonomi, fullt trasparent, direkt på din medlemssida?

Jag tittar inte så ofta, då det enkla faktum att jag vet att allt finns där är tillräckligt för att jag ska känna förtoende för mitt part.

Varför rösta på Piratpartiet? Ja, känner du några andra ärliga politiker? Det gör inte jag, så mitt val är klart!

Löljliga liknelser kring fildelning

Idag har jag läst vad jag anser vara rätt löjliga liknelser, där Piratpartiets syn på fildelning används emot partiet. Något jag finner rätt intressant. Tack vare Bildombudsmannen har jag nu börjat intressera mig för upphovsrätt och även för fildelning, som uppenbart är en av kärnfrågorna i mitt parti (tack herr Bildombudsman! Det här är minst sagt spännande!).

Liknelser görs, där man säger att vilja ha fri fildelning och legalisera denna är som att vilja legalisera fortkörning. Vi har idag kunnat läsa att Piratpartiet ska använda sig av argument som " Det finns en miljon ungdomar som fildelar i Sverige, vill du sätta alla dem i fängelse? " och sett det jämföras med att de också borde tycka att det ska vara tillåtet att köra för fort, då säkert lika många gör det.

Problemet är att jag inte hittar citatet någon annanstans än just i bloggen där det används för att klanka ner på Piratpartiet ( http://magicalmoments.spotlife.se/2012/11/06/varfor-man-inte-bor-rosta-pa-piratpartiet/ ).

Men, det är inte det som är poängen. Jag ska inte ge mig in i att diskutera en fråga jag ännu är för dåligt insatt i. Fildelning är en stor fråga, inte något man läser in sig på under en eftermiddag. Min spontana åsikt är att fildelning borde vara fel. Men jag är också en person som mer än gärna ändrar min åsikt när min omgivning har bättre argument än jag, även om det kan ta en stund (jag behöver kanske få fundera lite).

Med detta inte sagt att jag kommer att tycka fildelning är något bra längre fram. Bara att jag vill veta mer om mitt partis syn på det. Jag vill däremot påpeka att jag finner liknelser som görs rätt löjliga. Helt ovidkommande faktiskt.

Så varför rösta på Piratpartiet?

  1. Partiet står upp för sina medlemmar och viker aldrig. Inte ens när din åsikt avviker från en av partiets kärnfrågor.
  2. Piratpartiet arbetar för att jag ska kunna stå för den jag är och de åsikter jag har, utan att behandlas som misstänkt dygnet runt.
  3. Ja, känner du några andra ärliga politiker? Det gör inte jag, så mitt val är klart!

UPDATE: Med anledning av att detta inlägg bemötts på http://magicalmoments.spotlife.se/2012/11/06/svar-till-rockfashion-se-angaende-mitt-inlagg-om-piratpartiet/ vill jag bemöta att vi skulle "fara med osanningar".

Till att börja med så måste man ju ställa sig frågan vari begreppet eller betydelsen osanningar skulle förekomma i min beskrivning av att jag bara kan hitta citatet ovan i bloggen ifråga. Förklaringen är enkel. Den finns på Facebook och det går ju dessvärre inte att googla (indexeras inte). Att påståendet skulle vara osant på grund av att jag inte hittat andra förekomster är inte vad jag avsett påtala. Däremot, var är källan? Det vet vi nu.

Det var inte alls min mening att framställa ditt citat som osanning Alex. Dessutom gissar jag att du även läst att den del jag sätter mig emot i Piratpartiets politik är just fildelning. Vad jag pekade på var att jag tyckte att argumentets ursprung (källa) borde uppgetts och att jag dessutom tycker att du borde använt dig av det du nu skriver om som mer sakliga argument i nästa inlägg (ditt svar till oss). Nu framkommer, i ditt nya inlägg, att du vill ha betalt för det du gör och önskar att folk låter bli att ladda ner det. Jag förstår dig. Jag är inte förespråkare av fri fildelning.

Låt oss konstatera att jag nu ser en källangivelse för var argumentet från Piratpartiet du hänvisat till kommer ifrån och när vi ändå är på gång, låt mig hålla med om att det är ett dåligt argument från partiets sida . Däremot anser jag det omges av många andra, för mig oerhört viktiga argument, med betydligt bättre kvalité.

Lägg också märke till att fri fildelning inte ingår bland mina tre listade skäl till att rösta på Piratpartiet. Vi är kanske inte så oeniga trots allt.

Tack för ditt klargörande!


Kommentera på Facebook

Kommentera på Facebook och dela med dina vänner!
Rockfashion.se policy för kommentarer

Regler för kommentarer

Regler för kommentarer är enkla. Vi står för det vi säger, använder sunt förnuft, undviker kränkning och vi håller oss naturligtvis på rätt sida av lagen. Om Rockfashion finner att dessa enkla förhållningsregler ej följs kommer inlägg att tas bort. I grova fall kan användare stoppas från att kunna kommentera.

Rockfashion.se är ej ansvarig för vad individer väljer att säga i kommentarer, då kommentarer kräver inloggning och därmed faller under personligt ansvar.


Visa fler inlägg
Donera till Rockfashion.se och hjälp oss finnas kvar! Donera med PayPal
Stort tack alla!

Vi har nu fått in 4 260 kr till vår insamling och kan därmed konstatera att vi nu kan betala in de 4 000 som vi förlikats kring att betala.

Vi vill tacka alla fantastiska människor som deltagit i att sprida vår historia och samla in via vårt donationskonto på PayPal. Ni är helt fantastiska!

Vi har just nu ett överskott på 260 kronor och som tidigare sagt ska överskott gå till andra i motsvarande situation. Vill du fylla på med en gåva trots att vårt första mål är uppnått så jobbar vi just nu på att hitta ett sätt att ta reda på vilka fler som hamnat i denna situation. Har ni information om fler liknande fall, vänligen kontakta oss !


Tack för ditt stöd!

Läs gärna historien kring Bildombudsmannen och svenska flaggan , där vi berättar hela historien, från faktura till Tingsrätt och förlikning.

Eventuellt överskott redovisas och går oavkortat till att hjälpa andra i motsvarande situation.

Aktuellt saldo 2012-11-05 23:59:
4 260 kr
Intäkter genom donation klassas som gåva och beskattas inte.
Jag är Guldpirat!
Svenska flaggan gratis 81 miljarder på 5 timmar...
På 5 timmar och 24 minuter kan varje svensk ha gjort sig ...
Bildombudsmannens faktura till 300 webbplatser Bildombudsmannens faktura...
Helgen har gått och vi går förundrat igenom alla svar, ...
Rock Science Festival - d...
Förra året så släpptes spelat Rock Sciensce och nu komme...
Dead by April diskas i Me...
I lördags så var första deltävlingen av Melodifestival...
Följ oss på Facebook!
Följ oss på Google+

Rockfashion Spotify Collection
Rock collections
Rockfashion:RELOADED Spotify Rockfashion Vol 8 Spotify Rockfashion Vol 7 Spotify Rockfashion 11-11-11 Spotify Rockfashion Vol 6 Spotify Rockfashion Vol 5 Spotify Rockfashion Vol 4 Spotify Rockfashion Vol 3 Spotify Rockfashion Vol 2 Spotify Rockfashion Vol 1 Spotify new

Fler inlägg

Iron Maiden Iron Maiden till Malmö 2...
Iron Maiden är utan tvekan en favorit som fortfarande h�...
Svenska flaggan gratis 81 miljarder på 5 timmar...
På 5 timmar och 24 minuter kan varje svensk ha gjort sig...
Upphovsrätt blir upphovsfel Upphovsrätt blir upphovs...
Upphovsrätt är krångligt och har nu även visat sig ha...
Sakligt, artigt och korrekt Sakligt, artigt och korre...
Igår publicerade vi ett inlägg efter önskemål från e...Glamaholic.se - Hårprodukter på nätet